A Magyar Önvédelmi Mozgalom járőrözött a szolnoki vasútállomás környékén és a városban

Megosztás

Többek elmondása szerint nem viszi Szolnoknak a jó hírét a vasútállomás és környéke. Arcukat vállalók erőszakos cselekményekről számoltak be a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) kamerája előtt.

“Számtalan lakossági segítségkérés és panasz érkezett a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjaihoz a szolnoki közbiztonságot érintő, elviselhetetlen állapotokkal kapcsolatban. László Attila MÖM-vezető és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei bajtársaink eredtek a problémás környéken történt események nyomába.”

Ezt írta a MÖM a Youtube-csatornáján. Az itt közzétett, több mint 43 ezres nézőszámot produkáló, Sokkoló történetek című videóban megszólalók szerint áldatlan állapotok uralkodnak a pályaudvaron és környékén. Valaki el is mondta, hogyan támadták meg.

Egy hivatalos személy, akinek az arcát kitakarták, csak néha a sapkája látszik, amin MÁV-logó látható, azt mondta, örül, hogy a mömösök megjelentek az állomásnál. Elmesélte egyebek mellett, hogy a korábban bezárt, újabban folyton nyitva lévő kis váróban többeket molesztálnak, fekszenek, erőszakoskodnak bizony kétes személyek, akik minden valószínűség szerint nem utazni kívánnak.

László Attila az esemény kapcsán megjegyezte, hogy Szolnokon a többséget megnyugtatta az esti MÖM-séta. A nemrég megtett újabb sétával szerinte nyugodtabbá tették jónéhányak utazás előtti várakozását, jegyvásárlását. Mind a vasútállomás, mind az autóbusz-állomás területén szétnéztek, valamint Szolnok néhány utcáján is megmutatkoztak, a kevésbé tisztelettudó személyek legnagyobb bánatára.  

A napokban arról számoltunk be, hogy a Szolnok-Nyugati Pályaudvar között közlekedő egyik vonaton egy férfi súlyosan megsebesített egy utast.

Fotó: László Attila Facebook

Kapcsolódó cikkek